• Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva
  • Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva

Töltősóder

Töltősóder lelőhely

A töltősóder folyami homok és kavics keveréke, ami mellé por és agyag is társul rendszerint. Többek között ezért is ennyire jól tömöríthető. A folyók hordaléka a partszakaszon halmozódik fel, így a sóderbányákat is ide telepítik. Innen viszonylag egyszerű a begyűjtése a megfelelő eszközökkel. A kitermelés az adott sóderbánya talajszintjének felső rétegéből történik. Osztályozatlan sóder agyagos ömlesztett anyag.

Mire használható a töltősóder?

A töltősóder felhasználási területei nem annyira széles körűek, mint az osztályozott sóderek, mosott vagy éppen rostált sóderek változatai: 0-4 mm, 0-8 mm, 0-16 mm, 0-24 mm. Ez a sóder viszonylag kevés munkálathoz használható, viszont azokhoz tökéletesen.

Elsősorban területek teljes vagy részleges feltöltésére a legjobb választás, valamint leendő utak és járdák készítéséhez tud kiváló alapot szolgáltatni.

Amire biztosan nem alkalmas!

Például térkövezéshez soha sem szabad használni ilyen sóder típust, mert az összetétele miatt lehetetlen belőle megfelelő alap réteget létrehozni. A térkövezésnek szinte tükör sima, egyenletes felszínt kell kialakítani, mert másképp hullámos lesz a felület. Ebből adódóan a rajta elhelyezett térkövek sem fognak tudni vízszintesek maradni, néhol feljebb, míg máshol alacsonyabban fognak elhelyezkedni. Az sem mindegy, hogy gyalogos vagy autós közlekedésre szeretnénk használni. Utóbbi esetén jóval vastagabb réteg szükséges a teherbírás miatt. A legjobb választás, ha murva esetleg zúzalék kő az alap, mert így nem fog megsüllyedni. A töltősóder továbbá alkalmatlan betonkészítéshez, mivel rendkívül laza szerkezetű elem jön létre a használatával.

Folyami sóderbánya

Ha töltősódert szeretne rendelni kedvező áron, kérjük hívjon bennünket. Kiszállítást vállalunk akár hétvégén is Budapest és környékén.

Sóder Király logó
Call Now Button