0-16 mm sóder

0-16 mm sóder

A 0-16 mm sóder ezzel a szemcse mérettel az ömlesztett anyagok között a klasszikus kategóriába esik. A betonok és habarcsok természetes alapanyaga. A habarcshoz a 4 mm nagyság alatti sóder a legjobb, míg a betonhoz minimum 8 mm méretű sóder kell. Legalább annyira népszerű a betonozási munkálatok során, mint a 0-8 mm sóder. Ebben a méretben már nagyobb kavicsok is bekerülnek a szórásba, így inkább a durvább, vastagabb betonok előállításához használják fel. Több centiméter vastag betonrészek is egyszerűen kialakíthatók vele.

0-16 mm sóder felhasználása

0-16 mm sóder jó választás lépcsők építéséhez. Kitűnő különböző vastagságú járdák kialakításához. Nagyon jól alkalmazható egyéb alapok, födém betonozások és aljzatok létrehozásához.

A nagyobb beton alapok készítéséhez, vagyis az alapozáshoz sok sóderre van szükség. Szerencsére ez a fajta sóder is kifejezetten olcsó és megfizethető. A nagyobb léptékű munkákhoz sok betonra van szükség, és így rengeteg sóder is kell hozzá.

Néhány hasznos tipp betonozáshoz

Az aprólékos munkákhoz már nem annyira ajánlott ebből a sóderből kikevert beton használata. Nem lesz olyan szép egyenletes az anyag, bárhogy is próbáljuk eldolgozni. A nagyobb szemcseméret sajnos meghatározza, hogy mire kell inkább használni ezt a sódert. Az alapok betonozása nem igényel különösebb esztétikai bravúrt. Lényeg, hogy sok beton legyen, és mindent kitöltsön amit csak kell. Erre az egyik legideálisabb alapanyag a sóderek között.

0-16 mm sóder alapozáshoz
Alapozás
Call Now Button