0-4 mm sóder

0-4 mm sóder, kétszer rostált

A 0-4 mm sóder az építőiparban nélkülözhetetlen, mivel a beton egyik fő alkotóeleme. A folyami változata népszerűbb, mint a bányászott, mivel a víz folyamatos áramlása szó szerint átmossa. A bányászott sóder szennyezett, így azt még mosni és rostálni kell. Csak a legtisztább alapanyag teszi lehetővé a tartós és szilárd betont készítését, ami az építkezések elengedhetetlen feltétele.

0-4 mm sóder mint alapanyag

A beton három összetevője sóder, cement és víz. A megfelelő arányok nagy szerepet játszanak a jó állagú beton elkészítésében. 1 m3 sóder nagyjából 1500-1700 kg között van valahol.

A súly függ a sóder tisztaságától, szemcséje méretétől, és hogy mennyire nedves. Amikor a sóder tisztább és kevésbé nedves, akkor súlyra is könnyebb. Ilyenkor viszont figyelni kell, hogy kevesebb vizet adjunk hozzá a keverékhez. Fontos tudni azt is, hogy szennyezett sódert bekeverve soha nem készíthetünk minőségi betont.

Kétszer rostált sóder tulajdonságai

Az első rostálás után még általában maradnak a sóder szemeken egyéb szennyező anyagok, ezért meg kell ismételni még egyszer a tisztítási folyamatot. Ez főleg mosásból és osztályozásból áll. A tisztított sóder szemcsék végül egy halomba kerülnek rendezésre. Az így kapott ömlesztett anyag igen finom apró szemű, majdnem olyan mint a homok.

Kétszer rostált sóder felhasználása

Ez az osztályozott minőségi sóder tökéletes összetevője a vékony betonoknak. Finomsága miatt aprólékos munkákhoz készített betonkeverékbe tökéletes hozzávaló. Felhasználásával készülő beton rétegek ágyazó rétegeknek, vakolóhabarcsoknak, fúgák közé, térkövezéshez tökéletesen alkalmasak. A térkövezés is nagy odafigyelést és precizitást igényel, mint minden más munkafolyamat. Ám egy biztos alapra könnyebb lesz elhelyezni a térköveket is. A megfelelő sóder választása előtt tehát érdemes átgondolni, hogy mihez szeretnénk felhasználni.

0-4 mm sóder térkövezéshez
Térkövezés
Call Now Button