• Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva
  • Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva

Osztályozott sóder

Osztályozott sóder

Mi az osztályozott sóder

Osztályozott sóder kategóriába tartoznak azok az ömlesztett anyagok amelyek a kitermelés után kezelésen mennek keresztül. A sódert osztályozó gépek segítségével rostálják, végül szelektálják.

Az osztályozott sóder készítésének folyamata

A nyers sóderről magasnyomású víztisztító berendezés távolítja el a szennyeződéseket, ideértve az apró kavicsokat és agyagos tartalmat. Ezzel a módszerrel külön választhatók a különböző szemcseméretű kavicsok, valamint eltávolításra kerülnek az agyagos összetevők.

Ezek után a megtisztított sódert szemcseméretük alapján 0-4 mm, 0-8 mm, 0-16 mm, 0-24 mm-es osztályokban rendezik. Mivel a sóder a betonkészítés egyik fő alapanyaga, így a különböző betonozási munkálatokhoz könnyedén kiválasztható a legmegfelelőbb méretű sóder bárki számára.

Felhasználása és alkalmazás területei

Az osztályozott sóderből lehet csak igazán jó minőségi betont készíteni. A cementtel így erős kötés jön létre és szilárd szerkezetű beton lesz a végeredmény. Az osztályozott sóder nemcsak az építőiparban kerül felhasználásra, hanem a ház körüli és házban végzett munkálatok során is. Fontos tehát mindig jól megválasztani a sóder típusát, attól függően, hogy milyen betonozás lesz. A minőségi mosott sóderek aprólékosabb munkákhoz is jók, mint például fúgázás vagy vakolás. A nagyobb szemcséjű változatok pedig vékonyabb járdákhoz, térkövezéshez. Ha a Sóder Királytól rendel, akkor garantált a kiváló minőség, és a gyors kiszállítás is Budapest és vonzáskörzetében.

Sóderbánya sóder hegyekkel
Call Now Button