• Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva
  • Phone06 30 352 3244
  • Emailsaritamas0430@gmail.com
  • AddressBudapest 1106 Keresztúri út 90. (nem átvevőpont)
  • Open HoursNyitva: Hétfőtől-Szombatig: 6:00-18:00 óráig. Vasárnap: Zárva

Milyen a minőségi sóder?

Minőségi sóder

Hogy milyen a minőségi sóder az relatív. Attól függ, hogy mire szeretnénk használni. Leginkább betonkészítéshez használják fel, a cement és a víz alapanyagok mellé. A sóder szemcse átmérője és szennyezettsége, vagy osztályozott és osztályozatlansága mind nagyon fontos szempontok a megfelelő sóder választásához.

Minőségi betonkészítéshez az osztályozott 0-4 mm-es sóder az egyik legalkalmasabb változat. Ez biztosan minőségi sóder. Ha megvan, hogy milyen munkálatokhoz szeretnénk betont készíteni, akkor már az első lépés megvan. Utána kilehet választani ehhez a legjobb sódert.

Sóder minőség különbségek

A méretek alapján tehát szelektálni lehet az ömlesztett anyag típusokat. Ugyanígy az osztályozottság, vagy annak hiánya alapján is. A sóder kitermelés a folyó menti szakaszokon történik. Hordaléktalaj révén homok és apró kövek összességéből áll. A folyók partszakaszaiból nyerik ki, így hát az agyagos tartalomtól kezdve a hulladékon át sok minden szennyezi.

Minőségi sóder előállítása

A folyó alapvetően is átmossa a hordaléktalajt, de ez önmagában nem elegendő a minőségi sóderhez. Ezért a kitermelés után átmossák, majd miután a szennyeződéseket eltávolították osztályozzák.

Szennyeződött nedves sóder

A nedves osztályozatlan sódert gyakorlatilag egy az egyben emelik ki, így abban szinte biztos, hogy mindenféle vegyes szennyeződés fellelhető. A folyóba sajnos rengeteg műanyag kerül, valamint fa és üveg is, és még kitudja mi minden más. Az ilyen sóder betonkészítésnél jóval kevesebb vizet igényel. Kevésbé lesz szilárd és tartós az így kapott beton. Nem tud erős szerkezeti kötés létrejönni a betonba belekeveredett különböző idegen anyagok miatt. Idővel még repedések is kialakulhatnak.

Agyagos sóder felhasználása

Az agyaggal szennyeződött sóder töltősódernek azért jó tud lenni. Ez betonozáshoz, illetve ahhoz készített betonhoz abszolút nem alkalmas, ezért nem is érdemes vele próbálkozni. Garantált a kudarc, ha ilyen betont használ bárki. Kizárólag töltésre ajánlott.

Sóder Király logó
Call Now Button